Om de wijzer af te sluiten, klik op (x) rechtsboven.

Kies de Prostaatwijzer

De wijzers (voor de medische leek)

Description of the calculator here...

Uw Prostaatwijzer

De Prostaatwijzer is ontwikkeld als een hulpmiddel voor u, en uw behandelend arts. Er zijn zes verschillende wijzers, en de eerste twee zijn bedoeld voor individueel gebruik waarbij medische kennis niet vereist is.

Wat is PSA en waarom is het belangrijk?
U kunt een algemeen risico-inschatting verkrijgen door Prostaatwijzer 1 (PSA onbekend) gebruiken. Deze wijzer houdt rekening met uw leeftijd, familiegeschiedenis en plasklachten.

Mogelijk heeft u al een PSA-test ondergaan. De kans op prostaatkanker wordt groter naarmate de waarde hoger is. Wanneer u de PSA-waarde weet, kunt u gebruikmaken van Prostaatwijzer 2 (PSA bekend). Deze zal u kunnen helpen beslissen of u verder onderzoek wil.

Ook als uw PSA hoger dan normaal is, betekent dat niet meteen dat u prostaatkanker heeft. Er zijn namelijk ook andere aandoeningen waarbij het PSA verhoogd kan zijn. Het is belangrijk te weten dat sommige vormen van prostaatkanker langzaam groeien en niet levensbedreigend zijn.

Als u beschikt over deze informatie kunt u deze, indien gewenst, bespreken met uw huisarts. Dit zou kunnen leiden tot een verwijzing naar een uroloog. De uroloog kan vervolgens gebruik maken van prostaatwijzer 3,4 5 en 6 afhankelijk van de noodzaak tot verder onderzoek.

Contact informatie

Monique Roobol
Prostaatwijzer beheerder

info@prostatecancer-riskcalculator.com

Feedback

Vertel ons wat u vindt van de Prostaatwijzers en wat uw ervaring is geweest.

Wij zouden graag uw feedback willen hebben.