Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Prostaatkanker, Rotterdam (SWOP)

De SWOP staat voor Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Prostaatkanker en is een initiatief van de afdeling urologie van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam. Dit ziekenhuis is een van de vooraanstaande centra in Europa op het gebied van onderzoek en behandeling van prostaatkanker.

De Stichting heeft als doel financiële ondersteuning te verlenen aan wetenschappelijke onderzoeksprojecten op het gebied van prostaatkanker in het bijzonder, en kanker in de urinewegen in het algemeen.

Erasmus MC is een van de acht Europese centra die deelnemen aan ’s werelds grootste studie naar screening op prostaatkanker (ERSPC). De ERSPC werd mede opgericht door prof. dr. F.H. Schröder, inmiddels emeritus hoogleraar aan het Erasmus MC en tevens mede-oprichter van de Stichting. Onder zijn leiding wordt in de ERSPC de waarde van vroege opsporing naar prostaatkanker verder verkend en bepaald.

Het bestuur van de stichting bestaat uit
Prof. dr. M.J. Roobol-Bouts, voorzitter
Dhr. mr. E.W. Groenveld, penningmeester
Dr. L.D.F. Venderbos, secretaris
Prof. dr. C.H. Bangma, uroloog
Dr. A.R. Alberts

Adviseurs
emeritus Prof.dr. F.H. Schröder
Dhr. M.L. Wyler

De vier ontwikkelaars van de Prostaatwijzer (VS patentnummer 8087576 B2) zijn: dr. R. Kranse, dr. M.J. Roobol, prof. dr. F.H. Schröder en prof. dr. E.W. Steyerberg.

 


Neem contact met ons op

Vertel ons wat u vindt van de Prostaatwijzers en wat uw ervaring is geweest. Wij zouden graag uw feedback willen hebben.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw boodschap

Typ alstublieft:captcha

Contact informatie

Monique Roobol
Prostaatwijzer beheerder

info@prostatecancer-riskcalculator.com

Feedback

Vertel ons wat u vindt van de Prostaatwijzers en wat uw ervaring is geweest.

Wij zouden graag uw feedback willen hebben.